Over 60-tallsrabatter: hvordan spare på kino, teater, utedager og mer - Hvilken? Nyheter (2024)

Rabattordningen B&Q Diamond Club for de som er 60 år eller eldre vil ikke lenger ta imot nye søkere, og eksisterende medlemmer vil få reduserte fordeler fra 3. september. Men det er mange andre måter for over 60 år å spare penger på.

Akkurat nå erDiamantklubbentilbyr over 60 år 10 % rabatt når du handler i butikk på onsdager. Men fra 3. september vil ordningen lukkes for nye medlemmer, og rabatten for eksisterende medlemmer vil være begrenset til rundt 10 000 hageprodukter.

Her tar vi en titt på de andre fordelene du kan få hvis du er over 60 år på shopping, reiser, ferier, underholdning og uteservering.

Vær mer pengebevisst

gratis nyhetsbrev

Få et bedre grep om økonomien din med eksperttipsene i vårt Money-nyhetsbrev – det er gratis ukentlig.

Dette nyhetsbrevet gir gratis pengerelatert innhold, sammen med annen informasjon omHvilken? Gruppeprodukter og tjenester. Avslu*tt abonnementet når du vil. Dine data vil bli behandlet i samsvar med vårPersonvernerklæring

Shoppingfordeler for over 60 år

Hvis du liker lyden avB&Q Diamond Club,det er fortsatt tid til å bli medlem før det stenger for nykommere. Hvis du er 60 år eller eldre trenger du bare å registrere deg for et diamantkort innen kl. 16.00 søndag 2. september i butikk.

Mens rabatten på 10 % er begrenset til enkelte produkter, vil medlemmer fortsatt kunne få 10 % rabatt på B&Q-kafeen, £10 i rabatt på to timers varebilutleie gjennom Hertz, og registrerte medlemmer vil fortsette å motta e-postkuponger.

Wyevale Garden Centers tilbyr The Garden Club-ordningen til alle medlemmer, men over 60 år kan få doble poeng på tirsdager. Så i stedet for fem poeng for hver £1 du bruker, får du 10 poeng. Hvert sett med 250 poeng er verdt £2,50 i kuponger.

Hvis du har et Boots Advantage-kort og er over 60 år, kan du registrere deg forFlere godbiter for over 60-åreneordningen for å tjene 10 poeng for hver £1 brukt på Boots-merker, i stedet for standard fire poeng for hver £1.

Du kan finne shoppingrabatter uansett alder. Ta en titt på våre 14 online shopping tips og triks for å spare penger for mer.

Helse- og velværerabatter for over 60 år

Når du når 60, kan du få gratis resepter og NHS-synstester i England.

Specsaverstilbyr over 60-talls gratis øyetester og 25 % rabatt på briller og linser fra 69 £-serien eller over, inkludert designerstiler.

Støvler Optikeretilby personer over 60 år som har fordelskort og er en del avFlere godbiter for over 60-åreneordning 25% rabatt på briller eller reseptbelagte solbriller. DeFlere godbiter for over 60-åreneordningen gir deg også en gratis hørselssjekk medBoots høreapparaten gang i året og 150 ekstra Boots Advantage-poeng når du deltar på avtalen.

Det er også verdt å sjekke ut ditt lokale fritidssenter for lavkonjunkturer eller pensjonister på svømme- og treningstimer.

Underholdningsbesparelser for over 60-årene

Empire har spesiellSeniorvisninger for over 60 år hver onsdag morgen. Billettene koster £3,50 og inkluderer en te eller kaffe og en kjeks før filmen starter.

Odeon holder ukentligSølv kinovisninger for over 55 år på en onsdag. Billetter koster £3 og kommer med en varm drikke og kjeks for å nyte.

Hvis onsdager ikke er bra, tilbyr Showcase-kinoeneSeniorvisningerpå en mandag hvor personer over 60 kan betale £5 for en billett eller £7 for 3D-filmer.

Vue holder ogsåSeniorvisningerpå utvalgte kinoer for over 60-årene. Prisene starter på £4,49 og du får en kjeks og varm drikke.

DeNasjonalteaterettilbyr pensjonister rabatter til midtuke matinees. Travelex-produksjonsbilletter priset til £35 eller over er redusert med £10, mens Olivier og Lyttelton-produksjoner £52 og £39-billetter reduseres med £20, eller du kan få £30 billetter til Dorfman-produksjoner.

DeRoyal Shakespeare Companytilbyr 20 % rabatt på seter på mandag og tirsdag kveld og midtukematinéer.

DeBFIi London holder også jevnlig et program med gratis foredrag og presentasjoner for seniorer, men for å få gratisbillettene må du ringe billettkontoret på 020 7928 3232 eller få dem personlig.

Billigere utedager for over 60 år

DeNasjonal tillit, som tar vare på Storbritannias flotte bygninger, landskap og kystlinjer, tilbyr 25 % rabatt på medlemskap for de som er 60 år eller eldre.

Medlemskap gir deg tilgang til mer enn 500 National Trust-eiendommer og utendørsplasser.

Du må imidlertid ha vært medlem av National Trust i fem år av de siste 10 for å kvalifisere for den rabatterte prisen på £51,48 i året for en person (sammenlignet med £69 i året) eller £85,20 (vanligvis £114 i året) for et felles medlemskap.

Engelsk arv, som tilbyr inngang til 400 historiske steder over hele Storbritannia, tilbyr også seniorer rabattert medlemskap.

Enslige over 60 år betaler £46 i året, sammenlignet med £54 standard voksenpris. Et par over 60 kan registrere seg for £70, en besparelse på den felles medlemsavgiften for voksne på £96.

Mange museer og attraksjoner vil tilby rabatter for eldre besøkende, så det er alltid verdt å sjekke.

For eksempelBeamish friluftsmuseumbelaster over 60 £ 5 mindre for medlemskap (£ 14 i stedet for £ 19 for andre voksne).

Serveringsrabatter for over 60 år

DessverreDiamantklubbenordningen, som ga rabatter på måltider ute for over 50-årene på mer enn 100 puber og restauranter, har nå stengt for nye medlemmer.

MenSulten hestpubrestauranter tilbyr fortsatt middagsgjester på 60 år eller over en spesiell 'Gylne årMeny. Du kan velge en hovedrett pluss en forrett eller dessert for £4,70 og legge til en ekstra retter for bare £1,50.

NoenGreene Kingpuber tilbyr ogsåseniormeny, som tilbyr et utvalg av mindre porsjoner forretter, hovedretter og desserter priset fra £1 opp til £5,99.

Husk også at du kan spare på å spise ute uansett alder med kupongkoder fra nettsider som f.eksKupongkoder,VouchercloudogMine kupongkoder.

Du kan også ha nytte av enSmakskortsom tilbyr to-for-en-måltider eller 50 % rabatt på mat. Du kan ta en prøveversjon på £1 i 90 dager, men den koster £34,99 i året etter at prøveperioden er over.

DeGourmet Societyer en lignende ordning som gir opptil 50 % rabatt på utvalgte restauranter. Du kan ta en prøveversjon på £1 i 60 dager, men etter den gratis prøveperioden koster medlemskapet £34,99 for et år.

Reise- og feriesparing for over 60 år

I Nord-Irland kan over 60 år få60+ Smart Passeller65+ Smart Pass, mens i Skottland over 60-årene kan fåNasjonalt rettighetskortfor gratis bussreiser. I Wales kan du få gratis busskort når du når 60.

I England, tilgang til engratis busskorter knyttet til kvinners pensjonsalder, også for menn. Hvis du bor i London, kan du reise gratis på busser og t-bane med et 60+ London Oyster-fotokort som koster £20 til du kvalifiserer for enFrihetspass.

Desenior jernbanekorter tilgjengelig for reisende som er 60 år eller eldre. Det koster £30 i året og lar deg få en tredjedel av standard og første klasse når som helst, lavkonjunktur og forhåndspriser. Kortet gir også rabatter på utedager, teater og livsstilsgodbiter.

Hvis du foretrekker å reise med bussNational Expresstilbyr et Senior Coachcard for personer som er 60 år eller eldre. Det koster £12,50 i året pluss £2,50 porto og emballasje og tilbyr en tredjedel av standard og fullt fleksible priser til hundrevis av tettsteder, byer og flyplasser over hele Storbritannia.

DeScotRail Club 50ogGreater Anglia Club 50kortet kan hjelpe personer over 50 år å spare på togreiser på rutene sine. Scot Rail Club 50-kortet koster 15 pund i året mens Greater Anglia Club 50-kortet koster 20 pund i året og kan gi deg 20 % rabatt på forhånds- og lavkonjunkturbilletter kjøpt online (eller 10 % rabatt ved kjøp av billetter på en stasjon). I tillegg kan kortholdere få to-for-en-inngang til de beste attraksjonene i London.

For litt mer eventyr kan de som er 60 år eller eldre få 10 % rabatt på billettene med Interrail, som lar deg reise på tvers av 30 europeiske land med tog. Rabatten er tilgjengelig på første- eller andreklasses reiser.

Ikke glem andre fordeler

I tillegg til rabatter på å spise ute og handle kan du være kvalifisert for andre fordeler på grunn av alderen din.

Over 75 år får en gratis TV-lisens, og hvis du er født 2. september 1929 eller før, kan duforny passet ditt gratis.

Du kan også være kvalifisert for en rekke fordeler sompensjonskredittog hjelpe med dinvarmeregninger. Bruk enfordelskalkulatorfor å se hva du går glipp av.

Denne artikkelen har blitt oppdatert for å angi at de som bor i Wales kan få tilgang til et gratis busskort når de fyller 60. Tidligere stod det at rettigheten var knyttet til kvinnens statlige pensjonsalder - dette gjelder kun de som bor i England (unntatt London)

Over 60-tallsrabatter: hvordan spare på kino, teater, utedager og mer - Hvilken? Nyheter (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 5341

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.