Forstå størrelsen på en RC-bil i skala 1:16 - Swell RC (2023)

Fjernkontroll(RC) biler kommer i forskjellige størrelser og skalaer, alt fra bittesmå modeller som passer i håndflaten til større biler som kan bli opptil fire fot lange. En av de mest populære størrelsene i RC-bilverdenen er skalaen 1:16. Denne skalaen refererer til forholdet mellom RC-bilens størrelse og dens virkelige motpart. Med andre ord, en RC-bil i skala 1:16 er 16 ganger mindre enn det faktiske kjøretøyet. Denne skalaen gjelder for alle aspekter av bilen, inkludert lengde, bredde, høyde og akselavstand.

Størrelsen og skalaen til en RC-bil er viktige faktorer å vurdere før du kjøper. Størrelsen bestemmer hvor og hvordan bilen din kan brukes, mens skalaen påvirker bilens ytelse og hastighet. For eksempel kan det hende at større RC-biler ikke er egnet for innendørs bruk, mens mindre kan ikke klare seg godt i ulendt terreng. Derimot bestemmer skalaen kraften og hastigheten til bilen. Vanligvis, jo mindre skala, desto tregere er bilen, og omvendt. Som sådan, velge riktig størrelse og skala fordin RC-bilkan gjøre hele forskjellen i hvordan du nyterdin hobby.

Skala 1:16 RC-bilstørrelser

Når det gjelderRC-biler i skala 1:16, deres størrelse avhenger hovedsakelig av det virkelige kjøretøyet de er modellert etter. Selv om det kan være noen variasjoner, her er noen generelle størrelser du kan forvente:

 • Mindre kompakte kjøretøy, som f.eksMini CoopersellerFiat, kan måle rundt 7-10 tommer lang, 3-4 tommer bred og 3-4 tommer høy.
 • Større kjøretøy, somHumveeellerJeep, kan måle opptil 12-14 tommer lang, 6-7 tommer bred og 5-6 tommer høy.

Velg riktig størrelse og skala for dine behov

Det er et par ting du bør vurdere når du velger riktig størrelse og skala for dine behov. Her er noen tips du bør huske på:

 • Tenk på hvor du planlegger å brukedin RC-bil. Mindre modeller er ideelle for innendørs bruk, mens større er bedre egnet for utendørs terreng.
 • Vurder hva slags ytelse du ser etter. En større skala betyr typisk en raskere og kraftigere bil, mens en mindre skala betyr lavere hastighet og mindre kraft.
 • Vurder ferdighetsnivået ditt. Hvis du er ny på hobbyen, kan det være en god idé å starte med en mindre, mer håndterlig størrelse og skala.

Det er mange nettsider og nettbutikker du kan finneRC-biler i skala 1:16, inkludert Amazon, HobbyTron ogTårnhobbyer. Sørg for å lese anmeldelser og gjøre undersøkelser før du kjøper for å sikre at du får et produkt av høy kvalitet som dekker dine behov.

Hva er skalastørrelsene for RC-biler?

RC-biler kommer i forskjellige størrelser og skalaer som bestemmer deres generelle dimensjoner og funksjoner. De vanligste skalastørrelsene forRC bilerinkludere:

 • 1:10 skala - Dette er en av de mest populære størrelsene for fjernstyrte biler og er flott for nybegynnere eller de som leter etter et større kjøretøy.
 • 1:16 skala – Litt mindre, men tilbyr fortsatt god ytelse og manøvrerbarhet.
 • 1:18 skala – En kompakt størrelse som er perfekt for innendørs racing eller for yngre sjåfører.
 • Skala 1:24 – Den minste størrelsen som er tilgjengelig, som tilbyr presisjonshåndtering og kontroll.

Når du velger en fjernstyrt bil, er det viktig å vurdere skalastørrelsen for å sikre at den passer til dine behov og forventninger. Det finnes ulike nettsteder og produkter tilgjengelig som tilbyr et bredt spekter avRC bileri ulike skalaer for alle ferdighetsnivåer.

Fordelene med 1:16 skala RC-biler

Det er en rekke årsaker til detRC-biler i skala 1:16kan være det beste valget for deg. Her er noen fordeler med denne størrelsen:

 • Skalaen 1:16 er en av de mest tilgjengelige på markedet, noe som betyr at det vanligvis er mange forskjellige modeller å velge mellom.
 • Disse bilene er relativt rimelige sammenlignet med større skalaer, noe som gjør dem til et tilgjengelig inngangspunkt for nybegynnere.
 • Hvis du har lite plass,1:16 skalamodellerer små nok til å enkelt oppbevares når de ikke er i bruk.
 • Til tross for deres lille størrelse, mange1:16 skalamodellerer fortsatt fullpakket med funksjoner, som forbedret håndtering og imponerende hastigheter.

Sammenligningstabell over populære RC-bilvekter

Hvis du fortsatt er usikker på hvilken vekt som er best for deg, ta en titt på denne sammenligningstabellen over de mest tilgjengelige RC-bilvektene:

SkalaStørrelse (omtrentlig)Prisklasse
1:816-20 tommer$500 og oppover
1:1014-18 tommer$200–$500
1:167-14 tommer$40-$150
1:186-11 tommer$20-$100

Husk at dette kun er en generell veiledning og størrelsen og prisen kan variere avhengig av den spesifikke modellen og funksjonene. Til syvende og sist vil den riktige skalaen for deg avhenge av dine preferanser og behov.

Hvilken skala er bedre for en RC-bil?

Når det gjelderRC biler, skalastørrelsen kan utgjøre en stor forskjell i kjøreopplevelsen. Her er noen fordeler og ulemper med de to mest populære vektene:

 • 1/10-skala: Dette er den mest populære skalaen for RC-biler. Det gir en god balanse mellom hastighet, holdbarhet og realisme. De har også et stort utvalg av oppgraderingsdeler tilgjengelig. Imidlertid krever de et større område å kjøre og kan være dyrere.
 • Skala 1/18: Disse bilene er mindre og rimeligere. De er flotte for innendørs kjøring, små utendørs kurs og yngre sjåfører. Imidlertid er de mindre realistiske og har færre oppgraderingsdeler tilgjengelig.

Hvis du er ny til RC-biler, anbefales det å starte med en 1/10-skala. Men hvis du har begrenset plass eller har et budsjett, kan en skala på 1/18 være det bedre alternativet.

Sjekk ut nettsteder som Horizon Hobby eller Tower Hobbies for et bredt utvalg av RC-biler i forskjellige skalaer.

Hvor får man kjøptSkala 1:16 RC-biler

Hvis du ønsker å kjøpe en1:16 skala RC bil, det er mange alternativer tilgjengelig både i butikk og online. Her er noen steder du kan starte søket:

 • Amazon – nettbutikken har en rekke1:16 skalamodeller inkludert de fra merker som f.eksTraxxas,Hapinic, ogJAYPOD.
 • Hobbybutikker - hvis du har en lokal hobbybutikk, kan de ha forskjelligeRC-biler i skala 1:16avhengig av deres beholdning.
 • Spesialiserte RC-bilbutikker – dedikerte RC-bilbutikker vil sannsynligvis ha et enda bredere utvalg av1:16 skalamodeller.

Når du handler for en1:16 skala RC bil, husk å vurdere faktorer som materialer, byggekvalitet, funksjoner og anmeldelser fra tidligere kunder. Det er også viktig å sørge for at du harriktig utstyrå beholdedin RC-bili god stand, som f.eksen ladekabel,erstatningsbatterier, og reservedeler.

Uansett budsjett og preferanser, med den økende populariteten tilRC-biler i skala 1:16, vil du garantert finne en modell som passer dine behov.

Hvilken størrelse er en 16-skala RC-bil?

En 1/16-skala RC-bil er vanligvis 10-12 tommer lang, 4-5 tommer bred og 3-4 tommer høy. Disse bilene er flotte for innendørs bruk, men de kan også brukes utendørs på flate underlag.

Hvis du er interessert i å kjøpe en 1/16 skala RC-bil, er det mange alternativer tilgjengelig på nettet. Populære nettsteder som Amazon og eBay tilbyr et bredt utvalg av RC-biler, samt spesialitetsnettsteder som horizonhobby.com og amainhobbies.com. Sørg for å undersøke størrelsen og spesifikasjonene til bilen du er interessert i før du kjøper.

Velge riktig 1:16 skala RC-bil

Når du velger en1:16 skala RC bil, flere faktorer spiller inn som du må vurdere. Her er noen viktige tips for å veilede beslutningsprosessen din:

Konstruksjon og holdbarhet

 • Velgeen RC-billaget avmaterialer av høy kvalitet.
 • Sørg for at bilen har solide deler, spesieltdekk, for å forhindre skade fra slitasje.
 • Se etter modeller med enstøtsikkert fjæringssystemhvis du skal kjøre RC-bilen off-road.

Ytelse og funksjoner

 • Vurderhastighetav bilen, som varierer fra 10-30 mph.
 • Sjekk om fjernkontrollen leveres med enrekkeviddekontroll, brukervennlighet og respons.
 • Se etter modeller med tilleggsfunksjoner som realistiskeLED lys,lyd, oggyroskoper.

Pris og merke

 • RC-biler kommer i en rekkeprisersom er forskjellige basert på deres konstruksjon, ytelse og funksjoner.
 • Ta i betraktningmerkermed et godt rykte for kvalitet og pålitelighet, som f.eksTraxxas, Hapinic eller JEYPOD.
 • Alltidsammenligne priserpå tvers av forskjellige forhandlere for å få det beste tilbudet.

Ved å vurdere disse tipsene, vil du være på god vei til å finne den perfekte RC-bilen i skala 1:16 som passer dine preferanser, ferdighetsnivå og budsjett.

Hvordan velger jegriktig RC-bil?

Når du velger riktig RC-bil for deg, bør du vurdere følgende:

 • Type bil (f.eks. buggy, lastebil, on-road, of-road)
 • Størrelse på bil (f.eks. 1/18, 1/10, 1/8)
 • Batteritype(f.eks. NiMH, LiPo)
 • Motortype(f.eks. børstet, børsteløs)
 • Prisklasse

Du bør også vurdere å lese anmeldelser og gjøre research på populære nettsteder som RC Driver eller Horizon Hobby for å finneriktig RC-bilfor dine behov.

Konklusjon

Som vi har lært, kommer RC-biler i skala 1:16 i et bredt spekter av størrelser, hastigheter og design, noe som gjør dem til en favoritt blant hobbyister og nybegynnere. Med tipsene ovenfor i tankene kan du ta en informert avgjørelse når du velger en RC-bil i skala 1:16 som passer til dine preferanser og budsjett.

Husk størrelsen påen RC-biler en viktig faktor siden det påvirker bilens ytelse, hastighet og holdbarhet. Du bør også undersøke andre faktorer som bilens konstruksjon, egenskaper og merkevareomdømme for å sikre at du får mest mulig ut av investeringen din.

Enten du er nybegynner eller en erfaren RC-entusiast, er RC-bilen i skala 1:16 et utmerket sted å starte, og tilbyr spennende opplevelser, endeløse tilpasninger og timer med moro. Så fortsett og velg modellen som passer dine preferanser, og bli med millioner av mennesker over hele verden som hengir seg til den spennende verdenen av RC-biler!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 08/11/2023

Views: 5921

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.