De beste fantasy-sport-apps (2023)

Het onderzoek

 • Voor wie is dit?
 • Hoe we hebben uitgekozen en getest
 • Onze keuze: ESPN Fantasy Games
 • Waar u naar uit kunt kijken
 • De competitie

Voor wie is dit?

Fantasiesporten begonnen met obsessieve sportfans die alle informatie die ze konden vinden op de sportpagina's van lokale kranten bij elkaar schrapten en elkaar vervolgens mailden (of faxen) om scores en transacties te beoordelen. Dankzij internet is dit een miljardenindustrie, en miljoenen mensen over de hele wereld beoefenen fantasiesporten. En het bereik is uitgegroeid tot allerlei sporten, van voetbal tot F1 tot esports.

De platforms die deze spellen faciliteren zijn veel gebruiksvriendelijker dan de pen-en-papiersystemen uit de jaren negentig. En omdat de informatie die hen aandrijft naadloos is geïntegreerd in hun interfaces, kunnen zelfs mensen die een bepaalde sport niet volgen de fantasieversie spelen, op voorwaarde dat ze een basiskennis van statistiek hebben.

Maar de reden dat fantasy-sportplatforms blijven bestaan, is dat ze mensen de kans bieden om te socialiseren en plezier te hebben met vrienden, ongeacht afstand of tijd. Deze platforms zijn verzamelruimtes geworden die vriendengroepen jarenlang (en soms tientallen jaren) met elkaar verbinden, zelfs nadat ze het contact in de echte wereld zijn kwijtgeraakt.

Fantasiesporten zijn voor iedereen, en deze apps maken het gemakkelijker dan ooit om aan de slag te gaan.

Hoe we hebben uitgekozen en getest

Met de opkomst van dagelijkse fantasy- en online-sportweddenschappen wordt het steeds moeilijker om te definiëren waar fantasiesporten eindigen en gokken begint. Voor de doeleinden van deze gids hebben we ons geconcentreerd op traditionele,seizoenslange herformulering van competities.

Deze competities hebben aan het begin van elk seizoen een draft-dag, waarop iedereen zijn team vormt. Zodra de teams op hun plaats staan, strijd je van week tot week om het hoogste puntentotaal te verdienen, dat wordt toegekend op basis van de prestaties van de spelers die je kiest om te starten. Elke week kunnen de opstellingen veranderen en kunnen spelers worden verwijderd, toegevoegd en geruild tussen de teams.

Een aantal van deze platforms bieden ook ondersteuning voor Dynasty-competities, waarin spelers hun opstelling van jaar tot jaar statisch houden en elk nieuw seizoen alleen uit een groep beginnende spelers kiezen. Maar we hebben ervoor gekozen dit soort spel niet in onze tests op te nemen. Er zijn een paar nieuwere formaten, waaronder een set-it-and-forget-it-stijl genaamd Best Ball. We hebben dit ook niet meegenomen omdat uit ons onderzoek blijkt dat wekelijks onderhoud – dat de interactie met competitiegenoten aanmoedigt – een van de meest lonende onderdelen van de fantasie-ervaring is.

Om een ​​idee te krijgen welke apps we moesten testen, hebben we 15 uur besteed aan het onderzoeken en lezen van de verschillende platforms. Wij hebben ook gesprokenNando di Fino, hoofdredacteur voor fantasy- en sportweddenschappen bij The Athletic, en Paul Charchian, voormalig president van deFantasiesport- en gamingvereniging(FSGA) en eigenaar vanGuillotinecompetities. (Guillotine is een ander fantasieplatform met aangepast formaat dat we voor deze gids niet in aanmerking hebben genomen vanwege de unieke structuur.)

Na ons onderzoek en onze discussies kwamen we met een lijst met kwaliteiten en kenmerken waarvan wij denken dat ze een geweldige fantasy-voetbal-app vormen:

 • Betrouwbare pushmeldingen:In de loop van een seizoen kan er veel veranderen: spelers raken geblesseerd, de opstelling verandert en voorheen oninteressante spelers kunnen plotseling aantrekkelijke kandidaten voor je team worden. Als u zo snel en consistent mogelijk relevant nieuws ontvangt, kunt u betere beslissingen nemen en een succesvoller seizoen hebben. Elke app heeft nieuwsfeeds en laat je weten wanneer de omstandigheden veranderen, en dat is ook zoapps van derdenEnnieuwsbronnendie doen dit ook. Maar we vergeleken platforms om te zien of sommige meer informatief waren dan andere.
 • Een lage prijs (meestal gratis):Er zijn zoveel geweldige gratis apps dat je echt geen geld hoeft uit te geven om een ​​uitstekende fantasy-sportervaring te hebben (tenzij je specifieke functies wilt of kieskeurig bent over hoe je competitie is opgezet). Sommige van deze platforms bieden aanvullende analyses en hulp achter betaalmuren voor abonnementen, maar deze functies zijn leuk om te hebben en geen noodzaak.
 • Een gepolijste gebruikersinterface:Dit is een grotendeels subjectieve esthetische evaluatie. Maar een groot deel van de ervaring is de manier waarop deze platforms informatie organiseren en weergeven, aangezien het allemaal een glimmende huid is over wat in wezen een spreadsheet is. Onze testgroep beoordeelde de interface van elke app om te zien of deze zich onderscheidde van de rest.
 • Een stabiele app:Elk seizoen spelen meer mensen fantasiesporten, en dat betekent elk jaar meer stress op de servers van de apps. Dit leidt onvermijdelijk tot hikken. Als je de volgende bent in een concept, is het laatste wat je wilt dat je uit de kamer wordt gezet of dat je je keuze niet kunt indienen vanwege bandbreedteproblemen. Tijdens ons onderzoek en de eerste tests (lang voor de cruciale week vóór de aftrap) hebben we bij geen enkele app consistente problemen opgemerkt, maar we zullen zeker de problemen die we gedurende het seizoen tegenkomen in de gaten houden.

Gewapend met ons onderzoek hebben we zes apps gevonden om dit seizoen te testen:

 • CBS Sportfantasie
 • ESPN-fantasiespellen
 • Yahoo-fantasie
 • NFL-fantasie
 • Slaper
 • Vlooienliker

Om een ​​idee te krijgen van hoe elk platform werkte vóór de start van het voetbalseizoen 2023, hebben we waar mogelijk fantasy-honkbalcompetities opgezet. Dit gaf ons enig inzicht in het meldingstempo en de gebruikersinterfacefuncties van die platforms. Naarmate het voetbalseizoen dichterbij kwam, maakten we in elke app op desktop en mobiel proefversies om te begrijpen hoe een concept er op elk platform uit zou zien.

Onze keuze: ESPN Fantasy Games

The Best Fantasy Sports Apps (1)

Onze keuze

ESPN-fantasiespellen

Niet voor niets het populairste fantasy-sportplatform

Het meest gebruikte platform is gratis, goed georganiseerd en gemakkelijk te leren, en het heeft veel aanpassingsmogelijkheden.

Opties kopen

Koop bij ESPN

Mogelijk niet op voorraad

Of je nu een fantasyveteraan bent of je aan het voorbereiden bent op je rookieseizoen,ESPN-fantasiespellenis de service die wij aanbevelen. Het is een robuust, volledig uitgerust fantasy-sportplatform met een eenvoudig te gebruiken interface en veel aanpassingsmogelijkheden.

Het is veruit het meest gebruikte platform.Volgens een enquête in opdracht van de FSGA maakt 43% van de fantasy-sportspelers regelmatig gebruik van ESPN Fantasy Games; dat is 13% meer dan voor Yahoo Fantasy, de volgende dienst in de peiling.

The Best Fantasy Sports Apps (3)

Normaal gesproken is populariteit geen grote factor bij het maken van Wirecutter-keuzes. Maar fantasiesporten zijn inherent sociaal, en het is veel gemakkelijker om vrienden ervan te overtuigen zich aan een seizoen van een maand te binden als ze op zijn minst enige bekendheid hebben met wat je gebruikt. ESPN heeft de beste kans om die bekendheid te bieden.

Het is ook gemakkelijk te begrijpen waarom.De gemakkelijk toegankelijke analyses, informatie en adviezen van ESPN Fantasy maken het een geweldig platform om mee te beginnen. En omdat het een enorme gebruikersbasis heeft, ken je waarschijnlijk al iemand die het speelt en die zijn of haar kennis kan gebruiken om je op weg te helpen. Je hebt ook meer kans om te vindenhulpvolle informatieofexterne hulpmiddelenvan huidige gebruikers online.

En dit is niet een platform waar je uit groeit; het heeft de tools om jou en je competitiegenoten jarenlang tevreden te houden, terwijl je je teammanagementvaardigheden ontwikkelt.

Het levert snelle, relevante meldingen.Tijdens onze tests gedurende de eerste helft van het Major League Baseball-seizoen leverde dit platform meldingen op die zowel snel over mijn spiegel gingen als relevant waren voor het team en de competitie. Het leverde ook algemeen MLB-nieuws op dat vergelijkbaar was met de MLB-app. We kijken er naar uit om te zien hoe dit patroon zich gedurende een volledig seizoen voor de NFL afspeelt.

The Best Fantasy Sports Apps (4)

De gebruikersinterface ziet er mooi en functioneel uit.De app en webinterface van ESPN Fantasy brengen essentiële informatie binnen handbereik, en dat doen ze in stijl. Naast de ruwe cijfers krijg je een mix van spelersfoto's en graphics, die de ervaring compleet maken.

Het maakt geavanceerde voorspellingen gratis voor iedereen.Dit is een van de weinige gratis programma's die we hebben getest en die geavanceerdere voorspellingen niet achter een betaalmuur verbergt. Maar we moeten er rekening mee houden dat we, omdat het seizoen nog niet is gevorderd, niet kunnen zeggen hoe betrouwbaar de voorspellingen zijn. Extra deskundige analyse is ook beschikbaar achter een ESPN+ betaalmuur.

Minpunten, maar geen dealbreakers

 • Dit is een gratis platform, dus er zijn tijdens de hele ervaring advertenties te zien, zowel in de mobiele als desktop-apps van ESPN. Maar ze zijn niet opdringeriger dan de meeste advertenties op mediawebsites. En bijna geen van de advertenties is gerelateerd aan gokken, wat een welkom verschil is met de advertenties in veel andere, nieuwere apps die we hebben geprobeerd.

Waar u naar uit kunt kijken

We zullen deze apps gedurende het hele NFL-seizoen 2023 blijven testen, met behulp van een panel van stafmedewerkers met verschillende niveaus van fantasiesportervaring. We beoordelen elk platform op hoe het presteert in de loop van een volledig seizoen, vooral met betrekking tot meldingen en projecties. En we zullen deze handleiding bijwerken zodra we een vollediger beeld hebben van de sterke en zwakke punten van elk platform.

De competitie

CBS Sportfantasieheeft twee niveaus: een gratis niveau, zonder aanpassingsopties (je zit vast aan een competitie van 12 teams en standaardscoreregels), of een betaald niveau van $ 150, dat je de aanpassingsopties geeft die je kunt vinden op platforms zoals Yahoo ofonze keuze. Als je bedenkt hoeveel diensten deze opties gratis aanbieden, kunnen we je niet aanraden om dat soort geld uit te geven.

Vlooienlikeris een eenvoudig programma dat alleen voor voetbal is bedoeld, maar het biedt de meeste van dezelfde functies als onze keuze. Het platform is perfect functioneel (zij het op een Excel-spreadsheet-achtige manier), met een kale interface die voor sommige spelers intimiderend kan zijn. Er gaat een hoop analyse verborgen achter een betaalmuur van $ 25, wat de beginnersvriendelijkheid nog verder zou kunnen beperken.

NFL-fantasiehet lijkt erop dat het een voorsprong moet hebben op de concurrentie, simpelweg omdat het eigendom is van de echte competitie, maar het komt niet helemaal overeen met onze keuze. Aan de positieve kant biedt het een platform rijk aan functies met voldoende maatwerk en biedt het actuele informatie. Het heeft ook enkele (betaalmuurde) automatiseringsfuncties waarmee spelers line-ups automatisch kunnen instellen en optimaliseren op basis van geprojecteerde scores, maar deze functies zijn niet noodzakelijk voor de meeste commissarissen of spelers. Uiteindelijk vonden we de interface van ESPN echter gewoon leuker omdat deze frisser en informatiever leek.

Slaper, gelanceerd in 2017, is het nieuwste platform dat we hebben getest, en het heeft zeker de modernste interface. Het biedt momenteel seizoenscompetities voor voetbal en basketbal, maar niet voor honkbal. Het voelt het meest aan als een moderne mobiele app (de implementatie van de desktopbrowser ziet er ook goed uit), en het heeft een van de leukste conceptinterfaces. Het heeft ook een aanpasbare in-app-nieuwsfeed, die we nuttig vonden. Hoewel het gratis is om te spelen, maakt het ook veel reclame voor dagelijkse fantasiespellen die meer lijken op iets dat je bij DraftKings zou vinden; dit kan voor sommige mensen onaangenaam zijn.

Yahoo-fantasieis het op één na populairste fantasy-sportplatform, volgens gegevens van de FSGA, en biedt een robuust, aanpasbaar platform dat lijkt op dat van ESPN. Het presenteert nuttige informatie in een uiterst overzichtelijke en gemakkelijk te navigeren interface. En het heeft automatiseringsfuncties en -projecties tegen een betaalmuur, inclusief concepttools die zogenaamd spelers benadrukken die in een unieke positie zijn gepositioneerd om gaten in je opstelling op te vullen. We dachten niet dat deze functies significant nuttiger waren dan de gratis projectietools die het bood, en we vonden de interface van ESPN iets aantrekkelijker. Maar verder is dit een prima optie.

Dit artikel is geredigeerd door Ben Keough en Erica Ogg.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated: 21/11/2023

Views: 6119

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.